Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki
Ciasto rozwałkować i wycinać pierniki, które następnie piec na blaszce w temp. 180 stopni ok. 10-15 minut.
Przyozdobić wg. uznania
miód | 20 dkg |
mąka | 0,5 kg |
cukier | 10 dkg |
kakao | 2 łyżki |
masło | 15 dkg |
olej | 0,5 łyżki |
jajko | 3 szt. |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
Soda oczyszczona Prymat | 0,5 łyżeczki |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 opak |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: