Przepis i sposób przygotowania na: Pierniczki z kandyzowaną pomarańczą
Czekoladę rozpuścić nad parą wodną, smarować nią do połowy piernika, od razu kłaść połówki kandyzowanych pomarańczy. Kłaść na kratce do zastygnięcia czekolady.
cukier puder | 75 g |
masło | 75 g |
miód | 50 g |
żółtko jajek | 1 sztuka |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
mąka pszenna | 220 g |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 1 łyżeczka |
czekolada gorzka | 1/2 tabliczki |
skórka pomarańczowa kandyzowana |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: