Przepis i sposób przygotowania na: Piernik
Kroki postępowania
Przelać ciasto do keksówki i piec do suchego patyczka w 160 stopniach (ok.60 minut);
Powidła lekko podgrzać z 2 łyżkami rumu, posmarować nimi połowę piernika i przykryć drugą;
miód prawdziwy | 200 ml |
cukier | 100 g |
mąka | 2 szklanki |
masło | 100 g |
mleko | 50 ml |
kakao | 2 łyżki |
gorzka czekolada | 5 kostek |
cynamon | 1 łyżeczka |
jajko | 3 szt |
rodzynki | 1/2 szklanki |
rum | 2 łyżki |
powidła śliwkowe | 1 słoiczek |
NA POLEWĘ: | |
czekolada gorzka | 100 g |
masło | 50 g |
migdały | 2 łyżki prażone |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 4 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżka |
orzechy | 1/2 posiekane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: