Przepis i sposób przygotowania na: Piernik daktylowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy1-2.jpg)
![Krok 2 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy2-2.jpg)
![Krok 3 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy3-2.jpg)
![Krok 4 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy4-2.jpg)
![Krok 5 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy5-2.jpg)
![Krok 6 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy6-2.jpg)
![Krok 7 - Piernik daktylowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-daktylowy0-2.jpg)
mąka pszenna | 300 g |
cukier brązowy | 100 g |
daktyle | 100 g |
orzechy włoskie | 50 g |
miód płynny | 3 łyżki |
sok pomarańczowy | 3 łyżki |
kakao | 4 łyżeczki |
olej rzepakowy | 60 ml |
jajko | 2 szt. |
banan | 1 szt. |
Imbir mielony Prymat | 1 łyżeczka |
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat | 4 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: