Przepis i sposób przygotowania na: Piernik z bakaliami
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami9-2.jpg)
![Krok 2 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami10-2.jpg)
![Krok 3 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami11-2.jpg)
![Krok 4 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami12-2.jpg)
![Krok 5 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami8-2.jpg)
![Krok 6 - Piernik z bakaliami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernik-z-bakaliami7-2.jpg)
mąka | 3,5 szklanki |
masło | 0.5 |
jajko | 5 |
miód prawdziwy | 10 łyżki |
cukier | 3/4 szklanki |
kwaśna śmietana | 1.5 szklanki |
kakao | 1 łyżki |
rodzynki | 2 garstki |
orzechy | 2 garstki |
migdały | 1 garstki |
Polewa: | |
Soda oczyszczona Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: