Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowe ludziki
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki1-2.jpg)
![Krok 2 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki2-2.jpg)
![Krok 3 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki3-2.jpg)
![Krok 4 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki4-2.jpg)
![Krok 5 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki5-2.jpg)
Po ostudzeniu dekorujemy lukrem dowolnie.
![Krok 6 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki6-2.jpg)
LUKIER: Białko przekładamy do miski. Stopniowo dodajemy cukier puder i ucieramy. Ilość cukru zależy od wielkości białka. Gotowy lukier powinien być dość gęsty, lecz lejący. Do części dodajemy barwnik. Lukier przekładamy do worka cukierniczego i dekorujemy ostudzone ludki. Udekorowane pozostawiamy rozłożone na deseczce do momentu jak lukier zastygnie!
![Krok 7 - Piernikowe ludziki foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowe-ludziki7-2.jpg)