Przepis i sposób przygotowania na: Piernikowo-cynamonowy sernik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piernikowo-cynamonowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowo-cynamonowy-sernik1-2.jpg)
![Krok 2 - Piernikowo-cynamonowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowo-cynamonowy-sernik2-2.jpg)
![Krok 3 - Piernikowo-cynamonowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowo-cynamonowy-sernik3-2.jpg)
Cynamonowa kruszonka: Mąkę przesiać do miski, wymieszać z cukrem, cynamonem oraz proszkiem do pieczenia, dodać zimne z lodówki masło, wyrobić palcami-składniki mają się połączyć ale pozostać sypkie-nie zagniatać ciasta! Posypać sernik i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180*c piec 20 minut po czym temperaturę zmniejszyć do 160*c i piec jeszcze 40 minut.Wystudzić przy uchylonych drzwiczkach.
![Krok 4 - Piernikowo-cynamonowy sernik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piernikowo-cynamonowy-sernik4-2.jpg)