Przepis i sposób przygotowania na: Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierog-drozdzowy-z-nadzieniem-miesno-serowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierog-drozdzowy-z-nadzieniem-miesno-serowym2-2.jpg)
![Krok 3 - Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierog-drozdzowy-z-nadzieniem-miesno-serowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierog-drozdzowy-z-nadzieniem-miesno-serowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Pieróg drożdżowy z nadzieniem mięsno-serowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierog-drozdzowy-z-nadzieniem-miesno-serowym5-2.jpg)
boczek wędzony | 100 g (parzony) |
mortadela | 100 g |
cebula | 1 szt. |
ser mozarella | 100 g |
rodzynki | 20 g |
parmezan starty | 20 g |
jajko | 1 szt. |
Natka pietruszki suszona Prymat | 1/2 łyżeczki |
bazylia | 1/2 łyżeczki |
papryka czerwona | 1 szt. |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | |
Pieprz czarny mielony Prymat | |
mąka | 350 g |
drożdże świeże | 15 g |
Smalec wieprzowy | 20 g |
woda letnia | 250 ml |
oliwa | 2 łyżki |
olej rzepakowy | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: