Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi dyniowo marchewkowe
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe2-2.jpg)
Dynię obieram, i kroję w kostkę. Marchewkę obieram i kroję w paski cienkie. Układam na blaszce na papierze do pieczenia. Piekę temp 200 stopni około 30-40 minut. Dynia szybciej będzie miękka od marchewki.
![Krok 3 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe4-2.jpg)
Ciasto wałkuję na stolnicy podsypanej mąką.Wycinam kwadraty a potem układam na foremce.Do każdego pieroga dodaję łyżeczkę farszu.
![Krok 5 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe5-2.jpg)
Kawałek dyni surowej zostawiam i kawałek marchewki ugotowanej. Kroję je w kostkę i przesmażam na patelni na maśle klarowanym. Podam z nimi pierogi.
![Krok 6 - Pierogi dyniowo marchewkowe foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-dyniowo-marchewkowe6-2.jpg)