Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierogi leniwe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2
mąka 1 szklanka
masło
twaróg 60 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi leniwe

ser zmielić w maszynce,wymieszać z żółtkami,dodać mąkę i ubite na sztywną pianę białka.na posypanej mąką stolnicy uformować wałek,pokroić w kilkucentymetrowe kawałki.gotować w dużej ilości lekko osolonej wody.kiedy wypłyną,wyjmować łyżką cedzakową.zrumienić bułkę tartą na suchej patelni,dodać masło,rozpuścić je polać leniwe pierogi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jastinka 26.03.2011 21:45
niezłe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak