Przepis i sposób przygotowania na: pierogi ruskie
Kroki postępowania
Przeciskamy do ziemniaków ser biały
![Krok 1 - pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie372-2.jpg)
![Krok 2 - pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie373-2.jpg)
![Krok 3 - pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie374-2.jpg)
.Następnie z ciasta rozwałkowanego formujemy pierogi i gotujemy aż do wypłynięcia na górę
można tez pierogi podsmażyć
![Krok 4 - pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie371-2.jpg)
mąka | 1 kg |
ziemniaki | 2 kg |
cebula | 5 szt |
jajko | 3 szt |
ser biały | 0,5 kg |
przyprawy | |
olej |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: