Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie65-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie66-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie67-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie68-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie69-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie70-2.jpg)
![Krok 7 - Pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ruskie71-2.jpg)
mąka pszenna | 400 g |
woda letnia | 3/4 szklanki |
jajko | 1 szt |
oliwa | 1 łyżka |
sól | szczypta |
cebula biała | 1 szt |
twaróg | 200 g |
ziemniaki ugotowane | 200 g |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sól | do smaku |
przyprawa uniwersalna Kucharek | do smaku |
oliwa | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: