Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym
Kroki postępowania
Zarobic krotko nozem do wstepnego polaczenia skladnikow.
Nastepnie stopniowo dodajemy letnia wode i zarabiamy ciasto, takie zeby nie kleilo sie do rak i stolu.
Ja odstawiam gotowe ciasto pod miska na 15 minut, jest wtedy dodatkowo miekkie i elastyczne, i lepiej mi sie walkuje
![Krok 1 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym2-2.jpg)
Dodaje owoce i podgrzewam do rozpuszczenia cukru na srednim ogniu
![Krok 3 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym5-2.jpg)
Gotuje do wyplyniecia pierogow na powierzchnie wody.
Podaje z goracym sosem owocowym
![Krok 6 - Pierogi truskawkowe w sosie nektarynkowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-truskawkowe-w-sosie-nektarynkowym6-2.jpg)