Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z farszem szpinakowy
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi z farszem szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-farszem-szpinakowy2-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z farszem szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-farszem-szpinakowy3-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z farszem szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-farszem-szpinakowy1-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z farszem szpinakowy foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-farszem-szpinakowy0-2.jpg)
Ciasto: | |
mąka pszenna | 2 szkl |
woda letnia | 200 ml |
jajko | 1 szt |
masło | 1 łyżka |
sól | szczypta |
Farsz: | |
szpinak mrożony | 0,5 kg |
czosnek | 3-4 ząbki |
śmietana | 50 ml |
sól | do smaku |
pieprz | do smaku |
Sól czosnkowa jodowana Prymat | do smaku |
śmietana | do polania |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: