Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami
Kroki postępowania
Tak przygotowane ciasto przełóż na talerz, posmaruj wierzch olejem i przykryj ręcznikiem aby ciasto nam nie wyschło i podstaw na 20 minut, aby doszło.
![Krok 1 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami84-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami85-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami86-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami87-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi z jagodami foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-jagodami88-2.jpg)
mąka | 0,5 kg |
jajko | 1 sztuka |
mleko | 250 ml |
masło | 1 łyżka roztopionego |
sól | 1 szczypta |
jagody | 250 gram |
cukier | 100 gram |
olej | 3 łyżki do gotującej wody |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: