Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pierogi z kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Składniki na ciasto

mąka pszenna 3 szklanki
jajko 1
sól
woda letnia 1 szklanka

Składniki na nadzienie

kapusta kiszona 1/2 kg
cebula 1 mała
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kapustą

Kroki postępowania

1
Kapustę wypłukać i odważyć. Następnie kapustę ugotować i odcedzić kapustę.
Przełożyć kapustę na patelnię wlać olej i smażyć dodać pokrojoną cebulę ,sól oraz pieprz. Dobrze podsmażyć kapustę i wystudzić.
Krok 1 - Pierogi z kapustą  foto
2
Wykonanie ciasta:
Mąkę dać na stolnicę ,wbić jajko, dodać sól i wodę. Wszystko wymieszać nożem.
Krok 2 - Pierogi z kapustą  foto
3
Następnie zagniatamy ciasto dobrze trzeba wyrobić .
Krok 3 - Pierogi z kapustą  foto
4
Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykrawamy koła szklanką . Gotowym farszem dajemy na koła i zagniatamy pierożki.
Krok 4 - Pierogi z kapustą  foto
5
Ugotować w osolonej wodzie.
Krok 5 - Pierogi z kapustą  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 25.01.2016 13:38
Bardzo lubię takie pierogi
ania2610 19.01.2016 17:52
na pierogi z kapustą zawsze się skuszę
sliwka 19.01.2016 17:18
Uwielbiam, bardzo smaczne;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak