Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z kurczakiem i marchewką
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Mąki przesiewamy do miski, dodajemy 0,5 łyżeczki soli oraz dosyć ciepłą wodę. Zagniatamy ciasto, przykrywamy lnianą ściereczką i odstawiamy na 0,5 godziny, aby mogło "popracować".
![Krok 1 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka2-2.jpg)
Marchewki i piersi z kurczaka studzimy, a następnie mielimy je w maszynce do mięsa wraz z podsmażoną cebulką. Powstały farsz doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.
![Krok 3 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka4-2.jpg)
Podczas lepienia zagotowujemy wodę w garnku.
![Krok 5 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka5-2.jpg)
Życzę smacznego! :)
![Krok 6 - Pierogi z kurczakiem i marchewką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-kurczakiem-i-marchewka6-2.jpg)