Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z mięsem
Kroki postępowania
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w większą kostkę, a cebulę w drobniejszą na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim warzywa do warzyw dodać mięso mielone, dokładnie wymieszać i dolać sos pomidorowy, przykryć i dusić na małym ogniu kilka minut.
Do mięsa dodać 1 łyżeczkę jarzynki, 1 łyżeczkę suszonej bazylii, 1 łyżeczkę pieprzu ziołowego, 1 łyżeczke mielonej słodkiej papryki i szczyptę chili, wszystko dokładnie mieszamy i na koniec dodajemy odsączony z zalewy groszek, mieszamy.
![Krok 1 - Pierogi z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-miesem64-2.jpg)
Ciasto cienko rozwałkować i szklanka wyciąć krążki na każdym nałożyć porcje nadzienia
![Krok 2 - Pierogi z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-miesem65-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi z mięsem foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-z-miesem66-2.jpg)