Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze śliwką
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierogi ze śliwką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-sliwka-6-2.jpg)
mąka pszenna | 2 szklanki |
jajko | 1 szt |
woda gorąca | 1/2 szklanki |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 1/2 łyżeczki |
olej | 1 łyżeczka |
śliwki węgierki | 300 g |
masło | 2 łyżki |
woda | 3 litry |
sól | 1,5 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: