Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie pomidorowym
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierogi ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-szpinakiem-i-ricotta-w-pikantnym-sosie-pomidorowym1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierogi ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-szpinakiem-i-ricotta-w-pikantnym-sosie-pomidorowym7-2.jpg)
Część ciasta odkrawamy i chowamy do woreczka jednorazowego, a resztę wałkujemy na cienki placek. Szklanką lub foremką wykrawamy kółka, nakładamy po łyżce farszu i zlepiamy w pierożki. Tak samo postępujemy z pozostałą częścią ciasta.
![Krok 3 - Pierogi ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-szpinakiem-i-ricotta-w-pikantnym-sosie-pomidorowym2-2.jpg)
Do rondla wlewamy passatę pomidorową, sok pomidorowy, dodajemy koncentrat i wszystkie przyprawy. Sos gotujemy ok 10 minut na wolnym ogniu.
Pierogi przed podaniem polewamy sosem pomidorowym.
SMACZNEGO :-)
![Krok 4 - Pierogi ze szpinakiem i ricottą w pikantnym sosie pomidorowym foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierogi-ze-szpinakiem-i-ricotta-w-pikantnym-sosie-pomidorowym3-2.jpg)