Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie2-2.jpg)
pucharkiem do lodów wykrawam krążki.
![Krok 3 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie5-2.jpg)
![Krok 6 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie6-2.jpg)
![Krok 7 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie7-2.jpg)
![Krok 8 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie8-2.jpg)
![Krok 9 - Pierożki ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pierozki-ruskie9-2.jpg)
mąka pszenna | 5 szklanek |
olej | 4 łyżki |
sól | 1/3 łyżeczki |
gorąca woda |
ziemniaki | 1/2 kg |
ser biały | 250 gram |
cebula | 1-2 sztuki |
sól i pieprz |
cebula | 2 sztuki |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: