Przepis i sposób przygotowania na: Pierś w pięciu smakach
Kroki postępowania
Do naczynia wlewamy olej sezamowy ,sos sojowy , posypujemy przyprawą 5 smaków, mieszamy i wkładamy mięso.
Wszystkie kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w marynacie, zakrywamy folią i odstawiamy do lodówki na min. 1 godzinę.
![Krok 1 - Pierś w pięciu smakach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-w-pieciu-smakach1-2.jpg)
Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę i przesmażamy mięso z obu stron na brązowy kolor , szybko zdejmujemy z patelni.
![Krok 2 - Pierś w pięciu smakach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-w-pieciu-smakach2-2.jpg)
Następnie dolewamy ciepłą wodę, zmniejszamy gaz i dosimy pod przykryciem ok. 15 minut.
![Krok 3 - Pierś w pięciu smakach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-w-pieciu-smakach3-2.jpg)
Podajemy z makaronem , sos posypujemy natką pietruszki.
![Krok 4 - Pierś w pięciu smakach foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-w-pieciu-smakach4-2.jpg)