Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

pierś z indyka w sosie śmietankowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z indyka 80 dag
śmietana 18 proc
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka w sosie śmietankowym

Umytą pierś z indyka kroimy na mniejsze plasterki. Zamarynowałem je w marynacie musztardowej , która jest w moich przepisach. Odstawiłem ją na 12 godzin. Następnie rozgrzewamy dużą patelnię, dodajemy 20 g i wrzucamy pierś by się obsmażyła z każdej strony na złoty kolor, gdy uprażymy mięsko i jest miękkie wlewamy śmietankę i wszystko mieszamy dokładnie. Wszystko musi się zagotować i dopiero można podawać . Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 11.10.2015 12:52
pyszne danie
IwonaKa 06.10.2015 17:31
na pewno smaczne
Róża1 22.08.2015 19:26
bardzo smaczna potrawa !!!
Czarnula666 14.07.2015 06:59
Lubię indyka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak