Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka na dziko
Kroki postępowania
Wodę gotujemy z suszem warzywnym, wsypujemy ziele angielskie, pieprz, rozgniecione jagody jałowca, liść laurowy oraz imbir. Gotujemy około 10 minut.
Na koniec wlewamy sok z cytryny i wino. Zagotowujemy i odstawiamy do przestudzenia.
![Krok 1 - Pierś z kurczaka na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-na-dziko1-2.jpg)
Odstawiamy na trzy dni w chłodne miejsce, co 12 godzin przewracamy na drugą stroną.
![Krok 2 - Pierś z kurczaka na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-na-dziko2-2.jpg)
Mięso szybko obsmażamy na patelni z obu stron. Przykrywamy .
![Krok 3 - Pierś z kurczaka na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-na-dziko3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-na-dziko4-2.jpg)
Piersi podajemy na makaronie polane sosem.
![Krok 5 - Pierś z kurczaka na dziko foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-na-dziko5-2.jpg)