Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w mięcie
Kroki postępowania
Nacinamy w kilku miejscach i wypełniamy opłukanymi listkami mięty.
Każdy kawałek osobno przekładamy na spory kawałek papieru do pieczenia.
![Krok 1 - Pierś z kurczaka w mięcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-miecie1-2.jpg)
Każdy polewamy oliwą.
Przekładamy je do osobnych blaszek , lub jednej większej.
Zbieramy papier i zawijamy.
![Krok 2 - Pierś z kurczaka w mięcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-miecie2-2.jpg)
Pieczemy jeszcze do zrumienienia ok. 10 minut.
Mięso polewamy sosem i chwilę jeszcze zostawiamy w piekarniku.
Podajemy do ziemniaczków.
![Krok 3 - Pierś z kurczaka w mięcie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-miecie3-2.jpg)