Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ostrej panierce
Kroki postępowania
Jajko roztrzepać z mlekiem, solą i pieprzem. Bułkę tartą wymieszać z papryką ostrą i odrobiną drożdży.
![Krok 1 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ostrej-panierce1-2.jpg)
![Krok 2 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ostrej-panierce2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ostrej-panierce3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ostrej-panierce4-2.jpg)
![Krok 5 - Pierś z kurczaka w ostrej panierce foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-w-ostrej-panierce0-2.jpg)
pierś z kurczaka | 1 szt podwójna |
Papryka ostra mielona Prymat | 1 łyżka |
sól | |
pieprz | |
tłuszcz do smażenia | |
mleko | 100 g |
jajko | 1 szt |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 4 łyżki |
drożdże suche | 1 szczypta |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: