Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka z ryżem basmati
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pierś z kurczaka z ryżem basmati foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-z-ryzem-basmati1-2.jpg)
Dodajemy szpinak, śmietanę i dokładnie mieszamy.
![Krok 2 - Pierś z kurczaka z ryżem basmati foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-z-ryzem-basmati2-2.jpg)
![Krok 3 - Pierś z kurczaka z ryżem basmati foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-z-ryzem-basmati3-2.jpg)
![Krok 4 - Pierś z kurczaka z ryżem basmati foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piers-z-kurczaka-z-ryzem-basmati0-2.jpg)
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
szpinak | 30 dag |
pomidory z puszki | 1 puszka |
śmietana 12% | 100 mililitrów |
masło klarowane | 2 łyżki |
ryż basmati | 200 gramów |
natka pietruszki | 1 łyżeczka |
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat | 2 szczypty |
Pieprz czarny mielony Prymat | 1 szczypta |
Zioła prowansalskie suszone Prymat | 0,5 łyżeczki |
Dodajemy szpinak, śmietanę i dokładnie mieszamy.
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: