Przepis i sposób przygotowania na: Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej
Kroki postępowania
![Krok 1 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-kurczaka-w-marynacie-miodowomusztardowym1-2.jpg)
Każdą z piersi przekroić na pół, oprószyć pieprzem ziołowym. Powstałą marynatą z musztardy i miodu, natrzeć każdą z piersi. Ułożyć w żaroodpornym naczyniu i odstawić na około 30-40 minut. Następnie wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i piec około 60-70 minut.
![Krok 2 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-kurczaka-w-marynacie-miodowomusztardowym2-2.jpg)
Po około 40 minutach można zdjąć pokrywę naczynia i polać piersi sosem, w którym się pieką i oprószyć oregano. Piec dalej bez pokrywki w celu zarumienienia mięsa.
![Krok 3 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-kurczaka-w-marynacie-miodowomusztardowym3-2.jpg)
Po upływie czasu podawać do obiadu. Dobrze smakuje podane np. z sałatką z cukinii
www.doradcasmaku.pl/przepis/245157/salatka-obiadowa-z-cukini.html
![Krok 4 - Piersi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/piersi-z-kurczaka-w-marynacie-miodowomusztardowym0-2.jpg)