Przepis i sposób przygotowania na: Pigwa na modłę syryjską
Kroki postępowania
Pigwę bez gniazd pokroić w plastry i smażyć w syropie 30 minut. Odstawić, aż ostygnie.
![Krok 1 - Pigwa na modłę syryjską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pigwa-na-modle-syryjska1-2.jpg)
![Krok 2 - Pigwa na modłę syryjską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pigwa-na-modle-syryjska2-2.jpg)
![Krok 3 - Pigwa na modłę syryjską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pigwa-na-modle-syryjska3-2.jpg)
![Krok 4 - Pigwa na modłę syryjską foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pigwa-na-modle-syryjska4-2.jpg)
pigwa | 1 szt |
cukier | 3 łyżki |
woda | 50 ml |
syrop cukrowy | 0,5 szklanki |
sok z cytryny | 1 łyżka |
laska cynamonu | 1 szt |
Goździki całe Prymat | 5 szt |
anyż gwiazdki | 1 szt |
imbir | 3 plasterki |
pistacje | 2 łyżki posiekane |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: