Przepis i sposób przygotowania na: Pijany torcik
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pijany torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pijany-torcik1-2.jpg)
![Krok 2 - Pijany torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pijany-torcik2-2.jpg)
![Krok 3 - Pijany torcik foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pijany-torcik0-2.jpg)
jaja | 5 sztuk |
mąka | 1 szklanka |
mąka ziemniaczana | 0,5 szklanki |
proszek do pieczenia | 0,5 łyżeczki |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
sól | 2 szczypty |
mleko | 3 szklanki |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
budyń malinowy | 1 opakowanie |
dżem wiśniowy | 1 słoiczek |
poncz | 100 ml |
cukier puder | 3 łyżki |
margaryna | 25 dag |
barwnik spożywczy | 2 czerwony |
orzechy włoskie | 0,5 szklanki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: