Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką
Kroki postępowania
PRZYGOTOWANIE:
Na początku przygotowujemy wywar z włoszczyzny oraz części kurczaka z dodatkiem ziela angielskiego, listka laurowego i szczypty lubczyku. Wywar możemy przygotować dzień wcześniej.
![Krok 1 - Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-zupa-pomidorowa-z-ryzem-i-czerwona-papryka1-2.jpg)
* Pamiętajmy aby go nie rozgotować, gdyż później znajdzie się w naszej zupie.
![Krok 2 - Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-zupa-pomidorowa-z-ryzem-i-czerwona-papryka2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-zupa-pomidorowa-z-ryzem-i-czerwona-papryka3-2.jpg)
![Krok 4 - Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-zupa-pomidorowa-z-ryzem-i-czerwona-papryka4-2.jpg)
Na koniec zupę doprawiamy pieprzem czarnym oraz cayenne (ilość wedle upodobań), szczyptą cukru brzozowego, słodkim sosem sojowym i solą. Całość zabielamy śmietaną, uprzednio zahartowaną chochelką gorącej zupy, dodajemy ryż, ponownie zagotowujemy i gotowe!
Życzę smacznego! :)
![Krok 5 - Pikantna zupa pomidorowa z ryżem i czerwoną papryką foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantna-zupa-pomidorowa-z-ryzem-i-czerwona-papryka5-2.jpg)