Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne grissini z fetą i płatkami chilli
Do miski dajemy drożdże i cukier, zalewamy wodą, mieszamy trzepaczką, wsypujemy 60 g mąki i jeszcze raz mieszamy trzepaczką, odstawiamy w ciepłe miejsce na 25 minut. Po tym czasie dodajemy pozostałą mąkę (350 g), przyprawy, sól, przyprawy (jeśli nie preferujemy pikantnych potraw można dać mniej chilli), olej, delikatnie mieszamy ciasto. Dodajemy ser feta, łączymy go z ciastem i gdy mamy już delikatnie wyrobione ciasto, przekładamy je na stolnicę i zagniatamy. Następnie dzielimy na 3 części, każdą wałkujemy na kształt prostokątu, kroimy na paseczki (cieńsze bądź grubsze, w zależności od tego jakie chcemy mieć grissini) i każdy rolujemy dłonią. Grissini układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190 st. C przez około 15 minut (z termoobiegiem krócej).