Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne pierogi ruskie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pikantne pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-pierogi-ruskie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pikantne pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-pierogi-ruskie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantne pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-pierogi-ruskie3-2.jpg)
![Krok 4 - Pikantne pierogi ruskie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-pierogi-ruskie0-2.jpg)
mąka | 2 szkl |
żółtko jajek | 1 szt |
olej | 1 łyżka |
sól | do smaku |
ziemniaki | 1/2 kg |
cebula | 1 szt |
masło | 2 łyżki |
szczypiorek usiekany | 2 łyżki |
pieprz | do smaku |
woda | 1/2 (gorąca) |
twaróg | 30 dag |
żółty ser starty | 1o dag |
papryka | 1 łyżeczka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: