Przepis i sposób przygotowania na: Pikantne piersi kurczaka
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-1-2.jpg)
![Krok 2 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-3-2.jpg)
![Krok 4 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-4-2.jpg)
![Krok 5 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-5-2.jpg)
Podawać z ryżem. SMACZNEGO!!!!!!!
![Krok 6 - Pikantne piersi kurczaka foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantne-piersi-kurczaka-6-2.jpg)
pierś z kurczaka | 1 sztuka |
papryka czerwona | 1/3 sztuki |
papryka zielona | 1/3 sztuki |
papryka żółta | 1/3 sztuki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
jajko | 1 sztuka |
imbir starty | 1 łyżeczka |
sos sojowy | 2 łyżki |
sól do smaku | |
Ajwar | 3 łyżki |
majonez tradycyjny | 3 łyżki |
sok z cytryny | 2 łyżki |
sos chili | 1 łyżka |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: