Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny gulasz węgierski
Kroki postępowania
Mięso wieprzowe i wołowe pokroić w kosteczkę. Usmażyć na oleju aż odparuje woda i mięso ładnie się zrumieni. Zrumienione mięso zalać gotującą się wody. Dodać liść laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić w kosteczkę. Obsmażamy na patelni razem z czosnkiem. Dodać do gotującego się mięsa. Dusić pod przykryciem około 1 godziny.
![Krok 1 - Pikantny gulasz węgierski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-gulasz-wegierski1-2.jpg)
Marchewkę i pietruszkę obieramy, kroimy w niewielką kostkę. Paprykę i cukinię myjemy, oczyszczamy z nasion i kroimy w kostkę.
![Krok 2 - Pikantny gulasz węgierski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-gulasz-wegierski2-2.jpg)
Warzywa dodać do gulaszu, dodać pomidory z puszki i całość gotować pod przykryciem około 1 godziny.
Doprawić solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką oraz majerankiem. Całość gotować jeszcze następne 30 minut.
![Krok 3 - Pikantny gulasz węgierski foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-gulasz-wegierski3-2.jpg)