Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny kurczak po gruzińsku
Kroki postępowania
Do moździerza wsypujemy łyżeczkę ziaren kolendry i dokładnie je rozcieramy. Dodajemy sporo słodkiej papryki, na ostrzu noża nieco ostrej, po dwie szczypty bazylii, cząbru, estragonu, jedną szczyptę rozmarynu. Sporo zmielonej soli, pieprzu kolorowego i nieco pieprzu cayenne. Przyprawy łączymy z niewielką ilością oleju ziołowego (ja miałam bazyliowy z czosnkiem i suszonymi pomidorami).
![Krok 1 - Pikantny kurczak po gruzińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-kurczak-po-gruzinsku1-2.jpg)
![Krok 2 - Pikantny kurczak po gruzińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-kurczak-po-gruzinsku2-2.jpg)
![Krok 3 - Pikantny kurczak po gruzińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-kurczak-po-gruzinsku3-2.jpg)
![Krok 4 - Pikantny kurczak po gruzińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-kurczak-po-gruzinsku4-2.jpg)
![Krok 5 - Pikantny kurczak po gruzińsku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pikantny-kurczak-po-gruzinsku5-2.jpg)