Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Pikantny zając

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

porcjowany zając
1 kg
cebula biała
3 szt
oliwa
125 ml
natka pietruszki
3 łyzki
sól
do smaku
Sklep Prymat
Przyprawa curry orientalna Prymat
1 łyżeczka
Szafran nitki Prymat
do smaku
por
60 gram
rodzynki
20 dag
Imbir mielony Prymat
1 łyżeczka
Kurkuma mielona Prymat
2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantny zając

Mięso ułożyc w rondlu. Cebule pokroic w kostkę i umieścić pomiędzy mięsem. Polać oliwą. Przyprawy wymieszać z 2 łyżkami natki pietruszki i posypać nimi mięso. Zalać wodą tak, aby sięgała powierzchni mięsa. Zagotować i dusić pod przykryciem 60 min. Por pokroić w drobną kostkę. Dodać do mięsa wraz z rodzynkami i dusić jeszcze przez 20 minut. Sos doprawic do smaku. Posypać resztą natki pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 15.09.2010 06:42
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak