Przepis i sposób przygotowania na: Pilaw drobiowy w pół godziny
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny1-2.jpg)
![Krok 2 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny2-2.jpg)
W czasie gotowania ryżu przygotować sos tzatziki - obrany ogórek utrzeć na tarce o największych oczkach, posolić, lekko posłodzić i skropić sporą ilością soku ze świeżej cytryny. Dodać wyciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekaną jak najdrobniej miętę. Jogurt grecki (dobrze schłodzony) wymieszać z kefirem na jednolity sos i dokładnie wymieszać z przyprawionym ogórkiem.
![Krok 3 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny3-2.jpg)
![Krok 4 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny4-2.jpg)
![Krok 5 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny5-2.jpg)
![Krok 6 - Pilaw drobiowy w pół godziny foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pilaw-drobiowy-w-pol-godziny6-2.jpg)