Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Piwo miodowe

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód
1 kg
cukier
50 dkg
chmiel
3 dkg
Kwas cytrynowy Prymat
1 dkg
drożdże
2 dkg
woda
10 litrów

Przepis i sposób przygotowania na: Piwo miodowe

Miód i cukier rozpuścić w 8 litrach wody, dodać kwas cytrynowy, ostudzić. Chmiel zalać w glinianym garnku litrem wrzącej wody, parzyć pod przykryciem przez godzinę, przecedzić, wlać do roztworu miodowego, dodać drożdże rozmieszane w szklance płynu, fermentować w temp. pokojowej przez 3-5 dni. Zlać znad osadu do butelek, trzymać 1-2 dni w chłodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 26.09.2010 08:36
Może być całkiem niezłe ;) ... tylko skąd wziąć chmiel ???
Margo1 29.08.2010 11:57
Nie robiłam również ,ale może być ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak