Przepis i sposób przygotowania na: Pizza na ziemniaczanym spodzie
Kroki postępowania
![Krok 1 - Pizza na ziemniaczanym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-na-ziemniaczanym-spodzie1-2.jpg)
![Krok 2 - Pizza na ziemniaczanym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-na-ziemniaczanym-spodzie2-2.jpg)
![Krok 3 - Pizza na ziemniaczanym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-na-ziemniaczanym-spodzie3-2.jpg)
Po około godzinie czasu, podrośnięte ciasto rozwałkować na 1 cm placek i ułożyć go na papierze do pieczenia który leży tylko na kratce z piekarnika ( nie używamy blaszki) .
Ser żółty zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i połową posypać zostawiając 2-3 cm brzeg bez sera na ser wyłożyć przestudzone pieczarki i posypać cebulą pokrojona w piórka oraz pozostałym serem.
![Krok 4 - Pizza na ziemniaczanym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-na-ziemniaczanym-spodzie4-2.jpg)
Piec w 200 st około 25 minut, podawać z dowolnymi dodatkami takimi jak sos czosnkowy, keczup lub sos pietruszkowy.
![Krok 5 - Pizza na ziemniaczanym spodzie foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/pizza-na-ziemniaczanym-spodzie5-2.jpg)