Przepis i sposób przygotowania na: Pizza razowa z grzybami.
Ciasto: Mąkę przesiałam do miski dodałam otręby, sól, drożdże i Siemienie lniane. Wymieszałam, wlałam oliwę i letnią wodę, a następnie zagniotłam ciasto. Odstawiłam do wyrośnięcia.
Użyłam Podgrzybki i Kanie. Grzyby dokładnie oczyściłam i pokroiłam w plastry, Kanie ósemki. Posoliłam i podsmażyłam na maśle około 3 minuty. Cebulę pokroiłam w talarki.
Z ciasta uformowałam placek i położyłam go na papierze do pieczenia na blasze. Placek posypałam mieszanką ziół do pizzy, ułożyłam cebulę, grzyby i pokrojoną mozzarellą. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego na minimum, a gdy ciasto urosło zwiększyłam temperaturę do 180 stopni i piekłam około 15 minut. Można serwować z keczupem. Smacznego.