Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z domowego piekarnika
Drożdże rozpuścić w pół szklanki ciepłej wody i zostawić do wyrośnięcia. W tym czasie mąkę przesiać do miski, dodać sól i oliwę. Do mąki dodać drożdże i wymieszać ciasto. Wyrabiać długo, aż nie będzie kleić się do rąk. Najlepiej lekko zarobione ciasto wyłożyć na stolnicę posypaną mąką i tam dalej je \"urabiać\".
Gotowe włożyć do miski i przykryte mokrą ściereczką odstawić w ciepłe miejsce aż podwoi swoją objętość (około 1,5 godziny). Następnie rękami formować spody (nie powinno się tego robić wałkiem, bo ciasto traci puszystość). Każdy ze spodów posmarować sosem pomidorowym (lub gotowym do pizzy - dostępne w markecie) i układać dodatki już wedle uznania. Wierzch posypać serem tarte wiórki Mozzarella. Piec w temperaturze 200 stopni przez ok 20 minut.