Przepis i sposób przygotowania na: Pizza z kiełbasą i pieczarkami
Kroki postępowania
Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem cukru, odłożyć na kilka minut.
woda ciepła | 2/3 szklanki |
mleko ciepłe | 2/3 szklanki |
drożdże świeże | 50 g |
cukier | 1 łyżeczka |
mąka tortowa | 3 szklanki |
mąka żytnia | typ 720 1 szklanka |
sól | 1/2 łyżeczki |
olej | 4 łyżki |
koncentrat pomidorowy | 1/3 szklanki |
czosnek | 3 ząbki |
olej | 3 łyżki |
sól do smaku | |
oregano | 2 łyżeczki |
kiełbasa śląska | 35 dkg |
pieczarki | 30 dkg |
cebula | 1 duża sztuka |
olej do smażenia | |
sól do smaku | |
pieprz | do smaku |
żółty ser | 30 dkg |
Przyprawa do pizzy i dań kuchni włoskiej Prymat | 2 łyżeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: