Przepis i sposób przygotowania na: Pizzerinki kwiatki
W tym czasie robimy sos na pizzerinki.
Łączymy w miseczce: sos do spaghetti, przecier pomidorowy, wodę i przyprawę do pizzy.
Myjemy paprykę i kroimy na kształt kwiatka, paski. Oliwki kroimy na pół.
Wyrośnięte ciasto zagnieść jeszcze raz.
Podzielić na mniejsze części, rozwałkować na grubość 3-4 mm. Okrągłą szklanką o dużej średnicy wykrajać ciasto na pizzerinki.
Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Kładziemy krążki ciasta w odległości 2 cm. Pozostawiamy jeszcze na 10 minut.
Polewamy sosem i równomiernie rozprowadzamy. Posypujemy serem.
Wykładamy resztę składników. Paprykę, w środek salami i po bokach oliwki.
Można rozmieszczać w inny sposób.
Piec 20 minut w temperaturze 200 stopni.