Przepis i sposób przygotowania na: Placek drożdżowy z jabłkami
Kroki postępowania
Drożdże rozetrzeć z 1 łyżka cukru i 10 dag mąki. Dodać tyle mleka aby rozczyn miał gęstość śmietany. Następnie przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
mąka pszenna | 1/2 kg |
drożdże | 4 dag |
mleko | 1/4 litra |
cukier | 15 dag |
masło | 10 dag |
aromat pomarańczowy | do smaku |
jabłka | 70 dag |
sól do smaku | |
tłuszcz do formy | |
mąka | do formy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: