Przepis i sposób przygotowania na: Placek drożdżowy z jabłkami - Apfelschnecke
Kroki postępowania
W dużej misce mieszamy mąkę z solą, cukrem, wlewamy mleko z drożdżami i rozpuszczoną margarynę. Zagniatamy ciasto, przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do podwojenia objętości.
Na stolnicy ciasto wałkujemy na prostokątny placek, wierzch posypujemy obranymi, pokrojonymi cienko jabłkami, wymieszanymi z sokiem z cytryny i rodzynkami. Prószymy cynamonem.
Placek dzielimy na 4 paski.
![Krok 1 - Placek drożdżowy z jabłkami - Apfelschnecke foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-drozdzowy-z-jablkami-apfelschnecke2-2.jpg)
Każdym kolejnym paskiem oplatany środek, tak by utworzyły kształt ślimaka.
![Krok 2 - Placek drożdżowy z jabłkami - Apfelschnecke foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-drozdzowy-z-jablkami-apfelschnecke1-2.jpg)
Smacznego! :)
![Krok 3 - Placek drożdżowy z jabłkami - Apfelschnecke foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-drozdzowy-z-jablkami-apfelschnecke0-2.jpg)