Przepis i sposób przygotowania na: Placek po węgiersku
Kroki postępowania
Mięso pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu z przyprawami.
Następnie obrać cebulę, pokroić w pół plastry, przesmażyć, dodać do mięsa.
![Krok 1 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku1-2.jpg)
Na samym końcu papryki pokroić w kostkę, przesmażyć, dodać do mięsa.
Mąkę rozmieszać w niewielkiej ilości wody, wlać do mięsa, mieszając doprowadzić do zgęstnienia i zagotowania sosu.
Doprawić przyprawami do smaku.
![Krok 2 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku2-2.jpg)
Ziemniaki zetrzeć na tarce o małych otworach (ja tarłam za pomocą robota)
![Krok 3 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku3-2.jpg)
![Krok 4 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku4-2.jpg)
![Krok 5 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku5-2.jpg)
Jak ktoś lubi, można polać placek śmietaną, ja nie polewam, bo wolę bez.
Smacznego !
![Krok 6 - Placek po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-po-wegiersku6-2.jpg)