Przepis i sposób przygotowania na: Placek z jabłkami i budyniem
Kroki postępowania
Gotujemy budyń na szklance mleka.
Łaczymy z wystudzonymi jabłkami.
Dodajemy połowe ubitych na sztywno białek.
Pieczemy 50 minut w temeraturze 180 stopni C.
mąka | 1 szklanka |
mleko | 125 ml |
drożdże | 20 g |
żółtko jajek | 2 |
olej | 2 łyżki |
margaryna | 2 łyżki |
jabłka | 5 szt |
cukier | 3/4 szkl |
budyń czekoladowy | |
białko | 2 |
margaryna | 20 g |
cukier | 2 łyżki |
mąka | 2 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: