Przepis i sposób przygotowania na: Placek żołądek
Kroki postępowania
1/4 kostki margaryny utrzeć z 1 szklanka cukru, dodawać po 1 żółtku. Następnie dodawać stopniowo 60 dkg sera przemielonego przez maszynkę, 1 łyżka grysiku, 1 szt budyniu śmietankowego, wszystko razem należy utrzeć mikserem. Dodać 10 dkg rodzynek. Utarty ser wyłożyć na wyłożoną papierem i wysmarowaną na brytfankę.
![Krok 1 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek1-2.jpg)
1 margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, a następnie oliwę. Do utartego ciasta dodać 2 szklanki mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz pianę z ubitych białek.
![Krok 2 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek2-2.jpg)
Do pierwszej części dodać łyżkę kakao i wymieszać
![Krok 3 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek3-2.jpg)
![Krok 4 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek4-2.jpg)
![Krok 5 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek5-2.jpg)
![Krok 6 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek6-2.jpg)
![Krok 7 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek7-2.jpg)
![Krok 8 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek8-2.jpg)
![Krok 9 - Placek żołądek foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placek-zoladek0-2.jpg)