Przepis i sposób przygotowania na: Placki po węgiersku
Kroki postępowania
![Krok 1 - Placki po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-po-wegiersku38-2.jpg)
![Krok 2 - Placki po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-po-wegiersku39-2.jpg)
![Krok 3 - Placki po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-po-wegiersku40-2.jpg)
![Krok 4 - Placki po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-po-wegiersku41-2.jpg)
![Krok 5 - Placki po węgiersku foto](https://pliki.doradcasmaku.pl/placki-po-wegiersku42-2.jpg)
ziemniaki | 4 szt. |
cebula biała | 1 szt. |
jajko | 1 szt. |
mąka pszenna | 5 łyżek |
olej | do smażenia |
sól | do smaku |
szynka wieprzowa | 500 gram |
papryka czerwona | 1 szt. |
pieczarki | 3 szt. |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyżka |
Papryka ostra mielona Prymat | 1/2 łyżeczki |
Pieprz czarny mielony Prymat | do smaku |
sól | 1 łyżeczka |
woda | 300 ml. |
mąka ziemniaczana | 1/2 łyżeczki |
woda zimna | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: